Illustratie van Het Tuinhuis op shopper!

Illustratie van Het Tuinhuis op shopper!

Wat een fijne afsluiting van de vakantie… een dagje strand of toch iets anders? “Maar Rutgerrr…. Het is nog super mooi weer. Op weg naar huis komen we langs het strand van Langevelderslag. Dat zou toch een mooie afsluiting van onze week vakantie in Zeeland zijn?!” Ik kijk Rutger vragend aan. Nou ja, eerder smekend….

Lees verder
Kleurplaten voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Kleurplaten voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

15 november 2017 | Wil je geveild worden als kleurplaten-maakster op het Hormoongala van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie? “Yvonne? Mag ik je wat vragen?” Marije Wiegerinck van Lemion kijkt me aan. “Tuurlijk.” antwoord ik. Marije, ik en haar collega’s zitten aan de lunchtafel en we wachten op de rest van mijn collega’s van PVW…

Lees verder
Kleurplaat lunchen in de regen

Kleurplaat lunchen in de regen

Regenen? Nee joh! We kunnen echt wel buiten lunchen! “Maar echt, ik zie het aan de lucht, het gaat regenen.” zegt Rutger. “En je weet het. Altijd als jullie bij ons op bezoek komen dan gaat het stormen….” hoor ik René zeggen. René, mijn zwager, en Rutger staan buiten in de tuin en bestuderen de lucht….

Lees verder
Kleurplaat hightea bij Het Tuinhuis in Aalsmeer

Kleurplaat hightea bij Het Tuinhuis in Aalsmeer

“Dit was echt hemels!” Ik leun achterover in mijn stoel. Ik ben met mijn vriendin Sandra in Het Tuinhuis in Aalsmeer en we hebben net genoten van een heerlijke high tea. Maar ook echt heerlijk! Nee, hemels. Dat is het juiste woord. Wat maakt deze high tea dan zoveel meer hemelser dan de andere hightea’s…

Lees verder
Zelfportret gemaakt uit tijdschriftscheursels

Zelfportret gemaakt uit tijdschriftscheursels

1 | BAM! Even lekker los een zelfportret maken. “Gewoon even lekker los een zelfportret maken met vetkrijt. Gewoon bam, zonder nadenken.” Ik zit buiten in de achtertuin op de steigerhouten lounchebank en ga aan de slag. Aan het einde van de dag kijk ik tevreden naar het resultaat. Mijn doel is bereikt. Het is…

Lees verder
Portret: Zusjes

Portret: Zusjes

“Och, het lijkt me zo leuk om René een portret te geven van zijn twee dochters… Zou je dit willen maken? Je, mag de kleuren zelf bepalen, want je weet wat ik mooi vind.” Sandra kijkt me vragend aan. Tsjaah, tegen zulke puppy-ogen kan ik natuurlijk geen “Nee” zeggen. Zie hieronder het schilderij en lees…

Lees verder
Portret: Vakantie Maleisië

Portret: Vakantie Maleisië

“Waar ben ik? Nog in de hotelkamer in Kuala Lumpur? Nee, zo voelt het niet…” Ik kom wat meer bij zinnen en word wakker. “Ach, neeeeeeh… Deze kamer komt me te bekend voor. Ik ben… THUIS.” Tranen wellen op in mijn ogen. Wat was dit een mooie vakantie. Wat was Maleisië mooi. Wat hebben Rutger…

Lees verder
Schilderij: Kat in de wasmachine

Schilderij: Kat in de wasmachine

Ik hoorde van je moeder dat jij mooie schilderijen maakt. “Zo, dus jij zit op een kunstvereniging en leert daar schilderijen maken met acrylverf?” Wicor Wieman zit tegenover bij de Keukenkampioen waar mijn moeder werkt en kijkt me vragen aan. “Ja”, antwoord ik. “Ik heb er erg veel plezier in. Het is super leuk om…

Lees verder
Abstract schilderij: Water

Abstract schilderij: Water

Les krijgen van Niels Broszat in abstract schilderen bij Atelier de Kromme Mijdrecht “Maar wat wil je nou met dit abstracte schilderij precies zeggen? Wat moet er op het doek komen? Wat moet er uit je tenen echt uit? Wat is de essentie van dit schilderij? Wat maakt het dat je dit zo graag wilt…

Lees verder