Grafische vormgeving voor onze bruiloft

Home / grafische vormgeving / Grafische vormgeving voor onze bruiloft


Brainstormen over de grote dag

Wat voor trouwceremonie wil ik? Wat wil ik tijdens de ceremonie doen? Het is een half jaar voor onze bruiloft en ik sta op het punt om te gaan brainstormen over onze grote dag. In gedachten neem ik nog een keer het gesprek met onze buitengewoon trouwambtenaar, Karin van de Ven, door. “Alles is mogelijk.” zegt ze. “Een idee is om dierbaren een cadeautje in een tijdscapsule te laten doen, deze tijdens de ceremonie dicht te maken en een jaar na de bruiloft te openen. De vormgeving van zo’n kistje kun je zelf doen.” Rutger en ik kijken elkaar veelbetekenend aan. “Dat is wel wat.” antwoordt hij.

Er kan alleen nog meer. Ze geeft ons de tip om websites over trouwceremonies te bekijken en belooft ons om een aantal links toe te sturen. Op die websites kom ik er al gauw achter dat het handig is om een thema te hebben. Dan kan de hele entourage van de bruiloft hierop aangepast worden en kunnen de ceremoniemeester, de trouwambtenaar en de gasten hierop inspelen.


Uiteindelijk kwamen we op hét idee

Daar zit ik dan, nog steeds in gedachten, tegenover Rutger aan de eettafel. “Joehoe, Neefjes?!” zegt hij luid “Onze ceremonie. Wat wil jij?” Ik schrik op en kom weer bij mezelf. Gelukkig is denken nog ergens goed voor, want ik heb een idee: “Misschien is het wel leuk om hardlopend binnen te komen. Aangezien we elkaar tijdens het hardlopen ontmoet hebben?” “Ja leuk!” roept hij en vult me verder aan: “En dan hangen we een start lint op in plaats van een finish lint. Daar lopen we doorheen en dat betekent dan dat op dat moment ons nieuwe leven als getrouwd stel begint.” Het is even stil en dan kom ik met de volgende vragen: “Maar lopen we nog wel zo vaak hard als toen? Is dat nog wel ons ding? Ennuh… Rennen met een trouwjurk aan?! Moeten we misschien toch niet voor iets romantischers gaan?”

Weer is er een moment van stilte, maar dit keer doorbreekt Rutger hem met het volgende idee: “Wat als we 30 april gebruiken, het voormalige koninginnedag? Dat is de datum dat we 5 jaar geleden met elkaar kregen en ik je 2 jaar geleden ten huwelijk vroeg.” Dit keer vallen we niet stil, want ik vul hem gelijk verder aan: “Een bruiloft met koninklijk tintje en de kleur van Koninginnedag! Maar dan chique oranje: zalmroze! Oooh, en dan worden we net zo aangekondigd als Willem-Alexander en Maxima bij de kroning!” We zijn eruit. Blij kijken we elkaar aan.

Op de foto’s zie je hoe het koninklijke thema is doorgevoerd in de items van onze trouwdag en de entourage. De foto’s zijn gemaakt door Tiety Wemekamp van SensorArt en we zijn in het bloemenatelier van Karin van Dierendonck getrouwd. Ook zij wilde met het koninklijke thema en de zalmroze touch rekening houden. Zij heeft dit prachtig gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.