Een creatieve HBO-er met ruime ervaring als grafisch vormgever

That’s me! Nou ja, of dit nou helemaal beschrijft wie ik ben? Het zegt in ieder geval wat ik kan! Lees meer over mij op deze pagina.

Een creatieve HBO-er met meer dan 10 jaar ervaring in het grafische vak

That’s me! Nou ja, of dit nou helemaal beschrijft wie ik ben? Het zegt in ieder geval wat ik kan! Lees meer over mij op deze pagina.

“Meer dan 10 jaar was ik Yvonne’s manager. Ze heeft in die tijd op persoonlijk en professioneel vlak grote sprongen gemaakt. Zo is ze getransformeerd van een onzeker “meisje” die nog bezig was met de avondopleiding grafisch vormgeven, naar een vrouw die weet wat ze kan. Ze is een professional op het gebied van Indesign en kan ook met Photoshop en Illustrator goed uit de voeten. Als ik haar een briefing geef van een mailing dan heeft ze weinig uitleg nodig en gaat gelijk aan de slag. Ze is snel, denkt in oplossingen en probeert verder te kijken dan de schets die ik haar geef. Het is hierdoor erg prettig om met haar samen te werken.”

Frank van Waard | Creative director | PVW Amsterdam

Folder voor Nutridrink Compact met flesje en druppel

Grafisch vormgever

Van huis uit heb ik meegekregen dat je een diploma moet behalen van een opleiding waarmee je alle kanten op kan. Het werd HBO Commerciële Economie. De meeste voldoening haalde ik uit het maken van marketingplannen en het bedenken van de daarbij behorende strategieën.

Ik begon mijn loopbaan in 2004 bij DAS Rechtsbijstand. Hier kon ik voorzien in de behoefte van de klant door schade aan hun auto te verhalen bij de tegenassuradeur. Super leuk, toch?! Na een half jaar heb ik gesolliciteerd op de functie Relatiebeheer. Dat was commerciëler. Dit moest het zijn, maar nee. Mijn leidinggevende adviseerde me een coach en tijdens het eerste gesprek werd duidelijk dat ik grafisch vormgever wilde worden.

Toen ik dit eenmaal had besloten, was het geluk me goed gezind. Ik werd aangenomen op functies waar ik kon proeven aan het vak en in de avond deed ik de opleiding. Toen ik deze opleiding bijna afgerond had, kreeg ik een baan bij farmaceutisch reclamebureau PVW Amsterdam en kon ik echt als grafisch vormgever gaan werken.

Roze vrolijke Personal Parasol van Impliva

Huidige functie

Ondertussen ontdekte ik hoe het is om als freelancer te werken, ging ik illustreren en pakte ik kwasten vast om schilderijen te maken. Nu werk ik bij Deelstra en De jong fondsenwerving en communicatie. Hier bedenk en ontwerp ik concepten met het team. Ook ben ik verantwoordelijk voor het scherp in de gaten houden van het vormgevingsproces, de kwaliteit van het ontwerp en de teksten. Mijn leergierigheid heeft ervoor gezorgd dat ik me in alle facetten van het grafisch vormgeven heb ontwikkeld: van conceptontwikkeling tot illustreren en van online banners tot designs voor WordPress-websites.

Aan mij heb je een vrolijke, enthousiaste, oplossingsgerichte en kwaliteitsbewuste collega. Ik geef niet op tot er een mooi resultaat voor me ligt. Het verbaast me telkens weer wat we binnen de gestelde deadline met het team kunnen realiseren. Samenwerking met collega’s geeft me positieve energie. Samen kom je tot meer creatieve ideeën en dit verhoogt de kwaliteit van het eindproduct.

“Ik heb Yvonne leren kennen als een enthousiaste, creatieve collega. Ze werkt erg snel, is flexibel en denkt op alle vlakken mee om te komen tot het beste eindresultaat.”

Anne Vermond | Account manager | PVW Amsterdam

Mijn ideale baan

Als Creatief ben ik niet in een hokje te plaatsen. In mijn ideale baan ben ik betrokken bij het hele communicatieproces. Ik zou dan samen met een klant/collega (communicatie)concepten bedenken, deze concepten vormgeven, teksten schrijven en content creëren voor de online/offline kanalen. Ik kom het best tot mijn recht als ik de ruimte krijg om deze diverse taken uit te voeren en me hierin verder te ontwikkelen.

Menu