Over Yvonne

Home / Over Yvonne
Creayv foto Yvonne van der Velden

Yvonne van der Velden – Neefjes

Een grafisch vormgever, dtp-er en illustrator met HBO-diploma

Oftewel, een HBO geschoolde creatieveling

Na de Havo heb ik eerst het diploma HBO Commerciële behaald. Tijdens “het werkende leven” begon het grafische vak te kriebelen en ben ik de avondopleiding Grafisch vormgeven aan de GMI designschool gaan doen. Ondertussen had ik het geluk om tijdens mijn opleiding hetgeen dat ik leerde in de praktijk te brengen bij reclamestudio Studio Winkelmann en bij farmaceutisch marketing- en communicatiebureau PVW Amsterdam.

Alweer meer dan 8 jaar ben ik Yvonne’s creative director/leidinggevende. Ze heeft in die tijd op persoonlijk en professioneel vlak grote sprongen gemaakt. Zo is ze getransformeerd van een onzeker “meisje” die nog bezig was met de avondopleiding grafisch vormgeven, naar een vrouw die weet wat ze kan. Ze is een professional op het gebied van Indesign en kan ook met Photoshop en Illustrator goed uit de voeten. Als ik haar brief op een mailing dan heeft ze weinig uitleg nodig en gaat gelijk aan de slag. Ze is snel, denkt in oplossingen en probeert verder te kijken dan de schets die ik haar geef. Het is hierdoor erg prettig om met haar samen te werken.

Frank van Waard | Creative director | PVW Amsterdam
Creayv kleurplaat Tuinhuis Aalsmeer

Illustreren is zo leuk!

In 2017 leg ik de high tea die ik had met een vriendin bij Het Tuinhuis in Aalsmeer vast als illustratie: Een nieuw avontuur begint!

Een nieuw avontuur? Ja, want deze illustratie ligt daar nu als kleurplaat. Inmiddels heb ik de afdeling endocrinologie van het Wilhelmina kinderziekenhuis en Thuisfuif ook verblijd met kleurplaten. Het Tuinhuis gaf me afgelopen najaar nog een opdracht: maak een illustratie voor op onze shopper.

Kortom, naast grafisch vormgever en dtp-er ben ik ook als illustrator inzetbaar!

Ik heb de samenwerking met Yvonne als heel plezierig ervaren. Ik gaf haar de vrije hand en een nogal “vage” opdracht voor de shopper, maar ze heeft het eigenlijk meteen weten te vertalen in datgene wat ik wilde! 🙂

Nicky van Es | Eigenaresse | Het Tuinhuis Aalsmeer
Creayv foto illustratie Tuinhuis Aalsmeer op shopper

Mezelf blijven ontwikkelen op het creatieve vlak dat is mijn doel!

Ja, ik wil als illustrator inzetbaar zijn. Maar dan ook in meerdere stijlen.

Ik maak nu illustraties in de zwart-wit stijl voor bijvoorbeeld een kleurplaat. Mijn doel is om ook in kleur, meer schilderachtig en digitaal te kunnen illustreren. Om dit nog beter onder de knie te krijgen ben ik in september vorig jaar begonnen aan de Tekenacademie van Ariane Berends. Zij leert me digitaal te schilderen in Photoshop (digital painten) en spijkert me de theorie van het illustreren bij. Kortom, een mooie aanvulling op het illustreren dat ik nu al doe!

creayv_samen opweg_illustratie

Yvonne is een enthousiaste freelancer die snel dingen oppakt. Ik werk altijd fijn met haar samen.

Nicolai Winkelmann | Eigenaar | Studio Winkelmann

Op woensdag, donderdag en (indien nodig) in het weekend ben ik beschikbaar als freelancer

Met meer dan 10 jaar ervaring in het grafische vak is het voor mij tijd om 2 werkdagen voor mezelf aan de slag te gaan. Ik sta open voor opdrachten als:

  • Het vormgeven van grafische items als folders, flyers, advertenties, brochures en roll-ups.
  • Het laten inlopen van tekst en afbeeldingen in een brochure.
  • Het vrijstaand maken en retoucheren van foto’s.
  • Het illustreren voor bijvoorbeeld een kleurplaat of een merchandise-artikel als een tas.
  • Het maken van een animated gif.
  • Het maken van een interactieve pdf. 

Laat me iets voor jou betekenen. 

Zet mij maar in.

Ik ga graag voor jou aan de slag!