Portret van onze vakantie in Maleisië

Creayv schilderij blij in maleisie“Waar ben ik? Nog in de hotelkamer in Kuala Lumpur? Nee, zo voelt het niet…” Ik kom wat meer bij zinnen en word wakker. “Ach, neeeeeeh… Deze kamer komt me te bekend voor. Ik ben… THUIS.” Wat baal ik hiervan, er wellen tranen op in mijn ogen.

Rondreis

Want wat was dit een mooie vakantie. We hebben een rondreis gemaakt door Maleisië. Vanaf Kuala Lumpur vertrokken we met de bus naar de jungle de Taman Negara. Hier vaarden we naar ons hotel om daar een stam te ontmoeten en een jungletocht te doen. Toen we dit gedaan hadden reisden we per bus en motorboot door naar de witte stranden met helder blauw water op de Perhentian Islands. Hier ontdekten we de onderwaterwereld. Voor het eerste zag ik clownvisjes, die vond ik zo drollig! Ook pakten we hier onze schoonheidsslaapjes en aten we Maleisische saté. Die was verrukkelijk!

Uitgerust en wel vaarden we terug naar het vaste land om de taxi te pakken naar het eiland Langkawi. Dit eiland bereikten we per veerboot. Het is groter dan de Perhentian islands, dus per huurauto konden we dit eiland verkennen. Hier hebben we ook weer genoten op het strand en heerlijke Maleisische streetfood gegeten. Toen we het vaste land bereikten reden we per taxi door naar het engelse deel van het eiland; de Camaron Highlands. We dronken de beroemde Maleisische thee en doorkruisten op eigen houtje een stukje jungle. Niet super slim, want op het eind ging het regenen. Gelukkig bereikten we net op tijd de uitgang.

Na dit avontuur reden we weer terug naar Kuala Lumpur. Waar we nog meer streetfood aten en nog een tour hebben gedaan om vuurvliegjes te zien. Dat was heel bijzonder.

Een lollige selfie vastgelegd

Twee jaar na deze reis komt er nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik aan deze rondreis denk. Wat was deze vakantie gaaf! Ik besluit om hem vast te leggen als schilderij. Nu nog een keuze maken qua foto. Ik ben gek op fotoboeken maken en natuurlijk heb ik er ook eentje van deze vakantie gemaakt. In dit fotoboek zit een foto die me blij maakt. Het is een foto van Rutger en ik aan het einde van de dag op het strand van Langkawi. Het was tijd voor een serie lollige selfies en dit is er eentje van die we maakten. Het is zo’n blije foto en ik besluit hem te schilderen in vrolijke kleuren. Precies zoals deze vakantie was; vrolijk en fijn. 

Menu