Zelfportret gemaakt uit tijdschriftscheursels

Home / Kunst / Zelfportret gemaakt uit tijdschriftscheursels
Creayv zelfportret tijdschriftscheursels fase 1

1 | BAM! Even lekker los een zelfportret maken.

“Gewoon even lekker los een zelfportret maken met vetkrijt. Gewoon bam, zonder nadenken.” Ik zit buiten in de achtertuin op de steigerhouten lounchebank en ga aan de slag. Aan het einde van de dag kijk ik tevreden naar het resultaat. Mijn doel is bereikt. Het is inderdaad “bam”. Dat ging lekker.

Creayv zelfportret tijdschriftscheursels fase 2

2 | Rats! Kom we pakken er wat tijdschriften bij.

“Mjaaaah, als ik nou echt goed kijk dan kan het portret wel wat meer wit gebruiken. Dan komt het meer tot leven en komt er meer diepte in. De kleuren hou ik hetzelfde.” De gesprekken die ik met mezelf ’s nachts heb zijn echt zo goed. Ik heb altijd wat te doen na zo’n conversatie.

Dus daar zit ik op mijn vrije dag binnen (het is minder mooi weer als bij het maken van “bam”) aan de keukentafel met de opdracht die ik mezelf gegeven heb. Ik leg er gescheurde stukjes wit papier op en kijk naar bam. Maak er een foto van en denk…

Creayv zelfportret tijdschriftscheursels fase 3

3 | En vóóral doorgaan. Het eindresultaat is een zelfportret dat gemaakt is uit scheursels van tijdschriften.

Weer een opdracht. “Wat als ik er wat tijdschriften bij pak en gewoon lekker ga scheuren? Dan wordt het in plaats van “bam” ook nog “rats”. Klinkt goed “rats bam” dus.” Ik ga er op mijn vrije dag de week erop mee verder. Zo ontwikkelde het zelfportret zich verder tot dit eindresultaat.

Creayv zelfportret tijdschriftscheursels final

Met vriendelijke dank,
mijn gedachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *