Zelfportret gemaakt uit tijdschriftscheursels

Creayv zelfportret tijdschriftscheursels fase 1Creayv zelfportret tijdschriftscheursels fase 2Creayv zelfportret tijdschriftscheursels fase 3Creayv zelfportret tijdschriftscheursels final

1 . BAM! Even lekker los een zelfportret maken

“Gewoon even lekker los een zelfportret maken met vetkrijt. Gewoon bam, zonder nadenken.” Ik zit buiten in de achtertuin op de steigerhouten lounchebank en ga aan de slag. Aan het einde van de dag kijk ik tevreden naar het resultaat. Mijn doel is bereikt. Het is inderdaad “bam”. Dat ging lekker.

2 . Rats! Kom we pakken er wat tijdschriften bij

“Mjaaaah, als ik nou echt goed kijk dan kan het portret wel wat meer wit gebruiken. Dan komt het meer tot leven en komt er meer diepte in. De kleuren hou ik hetzelfde.” De gesprekken die ik met mezelf ’s nachts heb zijn echt zo goed. Ik heb altijd wat te doen na zo’n conversatie.

Dus daar zit ik op mijn vrije dag binnen (het is minder mooi weer als bij het maken van “bam”) aan de keukentafel met de opdracht die ik mezelf gegeven heb. Ik leg er gescheurde stukjes wit papier op en kijk naar bam. Maak er een foto van en denk…

3 . En vóóral doorgaan 

Weer een opdracht. “Wat als ik er wat tijdschriften bij pak en gewoon lekker ga scheuren? Dan wordt het in plaats van “bam” ook nog “rats”. Klinkt goed “rats bam” dus.” Ik ga er op mijn vrije dag de week erop mee verder. Zo ontwikkelde het zelfportret zich verder tot dit eindresultaat; een zelfportret dat gemaakt is uit scheursels van tijdschriften.

Met vriendelijke groet,
mijn gedachten

 

Menu